Buca ’da çöplerin toplanmaması okulları etkiledi. Veliler, “Çocuklarımız çöplerin arasında okula gidiyor, Bari okulların etrafındaki çöpleri toplayın diyerek işçilere ve yetkililere seslendiler. Buca ‘da Öğrenciler çöplerin arasından okula giriyor Buca’da..
Buca ’da çöplerin toplanmaması okulları etkiledi. Veliler, “Çocuklarımız çöplerin arasında okula gidiyor, Bari okulların etrafındaki çöpleri toplayın diyerek işçilere ve yetkililere seslendiler.
Buca’da çöplerin toplanmaması nedeniyle oluşan kirlilik, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte velilerin tepkisine yol açtı. İlçedeki bazı okulların giriş ve çıkış noktalarında biriken çöpler, öğrencilerin ders başı yaptığı günlerde endişe kaynağı oldu. Veliler, çocuklarının sağlığının risk altında olduğunu belirterek belediye ve işçilere çağrıda bulundu.
Özellikle okul önlerinde ve sağlık ocaklarının çevresinde biriken çöplerin öğrenciler için ciddi sağlık tehdidi oluşturduğunu dile getiren veliler, “Çocuklarımız teneffüse çıktığında bu kokuyu soluyor. Okul giriş ve çıkışlarında çöplerin içinden geçiyorlar. Bu durum böyle devam ederse hastalıklar kaçınılmaz olacak” diyerek yetkililere ve ve grevdeki işçilere seslendiler.
Çöp toplama hizmetlerindeki aksamaların belediyedeki işçi grevinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Ancak veliler, grev haklı olsa da çocukların sağlığının öncelikli olması gerektiğini savundu. “Çalışanlar haklı olabilir ama çocuklarımızı düşünün. En azından okulların çevresindeki çöpler toplanmalı” diyen veliler, Belediye Başkanı Görkem Duman’a da çağrıda bulundu.
Veliler, sorunun cuma gününe kadar devam edeceğini duyduklarını belirterek bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Hem Buca Belediyesi’ne hem de grevdeki işçilere seslenen veliler, “Çocuklarımızın sağlığı için acil çözüm bekliyoruz. İşçilere Haklıyken haksız duruma düşmeyin lütfen ” sözleriyle taleplerini dile getirdi.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)